Måna osallistui tänään sunnuntaina elämänsä toiseen näyttelyyn Lahdessa. Myös Nasu ilmoitettiin mukaan, ensimmäiseen näyttelyynsä. Kyseessä oli Lahden Kansainvälinen näyttely ja molemmat osallistuivat vielä pentuluokkaan (7-9kk). Tuomarina oli Espanjalainen Adolfo Martinez Noquera.

Alunperin suunnitelmissa oli, että minä esittäisin Nasun ja Månan esittäisi Mia, mutta vaihdoimme koiria lennossa, sillä ne toimivat paremmin eri handlerilla. 

Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 7 pentua. Uroksia oli kaksi, narttuja viisi. Nasu meni kehään ensimmäisenä ja tuomari yllätti nostattamalla kaikki koirat pöydälle. Nasu tuli toiseksi käyttäytyen kehässä todella nätisti.

DSC_0401%20%282%29.jpg

Måna meni kehään ensimmäisenä narttuna. Pöydällä se oli kuin säikähtänyt kissa, selkä kaarella ja korvat luimussa, istuen koko pöydällä olon ajan. Emme olleet harjoitelleet pöydällä oloa ollenkaan, enkä siihen osannut lainkaan varautua. Kävely sujui hyvin, vaikka minulla ei ollut aavistustakaan, mitä tuomari tarkoitti oudoilla käsimerkeillään. Ensin menimme eestaas, sitten kolmion. Tämän jälkeen tuomari huitoi minut kauemmaksi ja pyysi menemään odottamaan. Menin jonon hännille, josta kuitenkin kehäsihteeri huusi minut heti takaisin yksilöarvosteluun. Nolona kipitin Månan kanssa takaisin tuomaripöydän eteen arvosteltavaksi. Onneksi Måna seisoi kauniisti ja malttoi todella hienosti. 

DSC_0439.jpg

Kaikesta sählingistä huolimatta Måna kuitenkin voitti kilpailijat ollen paras narttupentu. Paras pentu -kilpailussa Måna käyttäytyi paremmin kuin hyvin ja lopputuloksena oli ROP-pentu! Olin niin onnessani ja yllättynyt, etten tajunnut pyytää ketään ottamaan valokuvaa ROP-VSP - pentuparista. 

Arvostelut täällä.

Palkinnoksi Måna sai hienon pokaalin ja ruusukkeen. Lisäksi ostimme uuden pehmolelun ja luita.

DSC_0513.jpg

Odotamme tietenkin innolla seuraavaan näyttelyämme, Lappeenranta Dog Show:ta pääsiäisenä. Odotuksemme eivät ole suuret, sillä Måna on juuri täyttänyt 9 kuukautta ja kehässä on varmasti paljon paremmin kehittyneitä kisakumppaneita.