Muutostamme on kulunut nyt kaksi viikkoa ja ei voi muuta kuin sanoa, että kaikki on mennyt mahtavasti. Uusi pieni pihamme on palvellut tarkoitustaan loistavasti, kaikki istutetut kukat on revitty maasta, pensaat myllätty, kuoppia kaivettu ja takaovessa komeilee kuraiset tassun jäljet. Mio on nauttinut siis olostaan.

Elo on muutenkin rauhoittunut. Mio jättää Månan paremmin rauhaan, leikkii enemmän Mantan kanssa ja touhuilee omiaan. Emme enää näe tarpeelliseksi etsiä Miolle toista kotia, ellei tilanne radikaalisti muutu.

11229726_10154291629968561_5798486226915

Manta ja Mio uudella pihamaalla elokuussa 2015

Kävimme Mion kanssa eläinlääkäriasema Mevetissä 6.8.2015, sillä Mio on ontunut jo useamman viikon ajan. Olemme pitäneet ontumista kasvukipuina, sillä Mio ontuu vain levolta noustessa oikeaa etujalkaansa. Päätimme kuitenkin varmistaa asian ja varasimme ajan tarkastukseen.

Lääkäri näki liikkeessä etujalan ontumisen. Ympyrällä hän näki kevennystä myös oikeassa takajalassa. Lääkäri tutki tarkasti läpi kaikki Mion raajat, paineli ja venytteli. Ainoa kipeä kohta, johon Mio selvästi reagoi, oli oikeassa takajalassa. Mio vietiin röntgeniin ja kaikki raajat kuvattiin. Mitään selittävää ei kuitenkaan löytynyt. Kuvat olivat puhtaat eikä vika ollut polvessa. Ainoaksi selitykseksi jäi trauma. Miolle määrättiin kahden viikon lepo ja kipulääkekuuri. Mikäli ontuminen ei lopu, menemme uudestaan tutkimuksiin.

lonkat.jpg

Mion lonkat ja polvet. Mio 6 kuukautta.

kyyn%C3%A4r%20R.jpg

Mion oikea kyynärä

kyyn%C3%A4r%20L.jpg

Mion vasen kyynärä

Mio painoi lääkärin vaa'alla tasan 12 kiloa ja täyttää ensi viikolla puoli vuotta. Hampaat alkavat olla täydessä mitassaan ja alapurenta tuskin enää korjaantuu. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että kulmahampaat tulivat oikeille paikoilleen ilman toimenpiteitä. Hieman on Mio miehistynytkin, sillä jalka nousee jo välillä pissatessa ja muiden pissat tuoksutellaan ulkona tarkasti.