Kahden viikon kipulääke- ja lepokuuri eivät täysin palauttaneet Månan askellusta normaaliksi, joten varasimme uuden ajan Mevettiin tarkempia tutkimuksia varten. Saimme ajan 1.12, eli vain viikkoa ennen virallista tarkkipäivää. Puhelimessa hoitaja kuitenkin epäili, ettei ontumatutkimukseen tai selän ja polvien kuvaukseen jäisi joukkotarkastuksessa aikaa, joten päätimme mennä tutkituttamaan Månan jo etukäteen.

Mevetissä eläinlääkärimme tutki Månan liikeradat ja huomasi myös keventämisen seisoessa ja ympyrällä liikutettaessa. Kipureaktiota ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, ainut mihin Måna hieman reagoi, oli lonkan ääreisvenytykset. Polvet olivat erinomaiset, 0/0.

Månalta kuvattiin lonkat, kyynärät ja selkä. Lonkissa oli hieman löysyyttä, mutta kyynärät ja selkä olivat siistit ja selässä nikamia oikea määrä. Lonkista lääkärimme antoi arvion C/C, mutta kuvat lähetettiin tietysti Kennelliittoon lausuttaviksi.lonkat.jpg

Lonkat.

selk%C3%A4%202.jpg

Selkä

Mitään syytä keventämiseen ei röntgenistäkään löytynyt ja siitä olimme tietysti hyvillämme. Eläinlääkärimme epäili, että Måna on leikkiessä saanut kovat tällin lonkkaan ja lonkka on hieman noussut pois maljasta. Tämä on koiralle kivuliasta ja jalka voi olla pitkään kipeä. Måna sai ohjeeksi vielä levätä ainakin pari viikkoa, hieman rauhallisempia lenkkejä aluksi ja jalalle voi antaa laserhoitoa parin viikon ajan pienissä määrissä kerrallaan.

kyyn%C3%A4r%20vasen.jpg

kyyn%C3%A4r%20oikea.jpg










Månan kyynärät