Olin ilmoittanut Maurin ja Kertun Royal Canin Showhun Helsingin Tuomarinkartanoon. Maurille kyseessä oli pentunäyttelyn jälkeen ensimmäinen virallinen näyttely, Kertulle kolmas. En ollut kovin huolissani, sillä olimme treenanneet paljon.

_DSC0122.jpg

Näyttelyyn oli ilmoittautunut 34 staffia. Molemmat kasvattini olivat NUOrissa, joten Mauri oli kehässä 5. koira. Mauri käyttäytyi hienosti, kunnes tuomari tutki sen hampaat. Tai yritti tutkia. Pienen painin jälkeen sain näytettyä Maurin hampaat ja saimme kehoituksen harjoitella tätä enemmän. Tuomari oli sitä mieltä, että Maurin kivekset eivät ole normaalit, toinen on ylempänä kuin toinen. Minulla oli mukanani eläinlääkärin virallinen lausunto Maurin kiveksistä, joten tuomari hyväksyi sen. Tuloksena oli Eh ja kilpailuluokan 4. Olin tyytyväinen, että saimme Maurille virallisen tuloksen.

_DSC0226.jpg_DSC0215.jpg

Kertun kehävuoroa saimme hieman odotella. Teimme viime hetken treeniä ja vilvoittelimme Kerttua ja Mauria viilennysmanttelilla, sillä aurinko paistoi jo kuumasti eikä varjopaikkoja ollut tarjolla.

_DSC0210.jpg_DSC0199.jpg

Kerttu käyttäytyi kehässä erinomaisesti. Se antoi tutkia ja seisoi paikallaan. Tuomari ei ollut täysin tyytyväinen Kertun ahtaaseen purentaan, mutta uskoi purennan vielä paranevan. Tuloksena Eh ja kilpailuluokan 3.

_DSC0178.jpg

Arvostelut voit lukea täältä.