Vihdoin päästiin Sumon kanssa takaisin näyttelyharrastuksen pariin. Korona on peruuttanut tai siirtänyt järjestelmällisesti kaikki suunnitelmamme, joten kun vihdoin ensimmäiset näyttelyt toteutuivat, oli reissuun lähdettävä. 

Meille talven kestäneen tauon jälkeen ensimmäiseksi näyttelyksi sattui Suomen seurakoirayhdistyksen erikoisnäyttely Lahdessa 19.3.2022. Kishuja oli ilmoitettu kaikkiaan kymmenen, joten nähtävillä oli samaan aikaan enemmän kishuja, kuin olin nähnyt missään aiemmin. Ilmoitin Sumon AVO-luokkaan, sillä ajattelin sen saavan tasoitusta isohkon kokonsa puolesta.

Odotukset tulosten suhteen eivät olleet korkealla ja tuomari oli tiukka. Emme olleet myöskään harjoitelleet juurikaan ja tämä oli ensimmäinen hallinäyttely Sumolle.

Sumo (tai tuomari) kuitenkin yllätti.
Tuloksena AVO ERI-1, SA, PU-2, SERT!

61924649-F1D0-4D62-A040-5F4AD7E06DB4.jpg

Olimme aivan mykkiä onnesta; koirani pärjäsi rotunsa erikoisnäyttelyssä!

Hienoa oli myös huomata, että Sumoa ei haitannut erikoinen halliympäristö ja muihin koiriinkin tottui nopeasti eikä maalaisena jaksanut kauan kiskoa muiden koirien luokse. 
  
Lahdesta ajoimme Jämsään, joka oli välietappimme ja siellä yövyimme. Seuraavana päivänä oli korpilahden ryhmis. Näyttelypaikkana toimi ratsastuskeskuksen maneesi ja sen ympäristö oli näin lämpimänä kevätaikana yhtä inhottavaa mutavelliä. Kehämme oli reilusti myöhässä, joten odottelimme pari tuntia parkkialueella ja kun vihdoin mahduimme ahtaaseen maneesiin, saimme liejuiset kenkämme ja tassumme kuivattua maneesin turvepohjaan. En edes yrittänyt saada Sumoa näyttämään tassuistaan puhtaalta kehään mennessämme.

Kishuja oli tällä kertaa kaksi, meidän lisäksemme oli kishunarttu. Kehä sujui hyvin, tuomari piti Sumosta mutta löysi myös kehitettävää. Tuloksena sileä ERI. Pääsimme kotimatkalle.

B874B9CD-A36F-491D-9847-47F2261C3125.jpg

Kaikenkaikkiaan hieno reissu, tavoitteet tuli enemmän kuin ylitettyä. Sumolla on nyt SERTit kasassa ja seuraava voidaan ottaa vastaan vasta syksyllä, jolloin Sumo valioituu Suomen muotovalioksi. 
 

21D101C6-78CE-4562-8068-11717B214B8C.jpg
Ensi viikonloppuna teemme reissun Joensuu rn ja kuun vaihteessa Kainuu kv. Sitten kesän keskitymme kalastusreissuihin ja mejäilyyn.