Pennut ovat nyt olleet seuranamme viikon. Onpa ollutkin hieno viikko!

Synnytys sujui nopeasti ja ongelmitta viime sunnuntaina. Pennut alkoivat heti syödä ja olivat pirteitä ja terhakoita. Alma pesi pentujaan koko ensimmäisen päivän, vähän liiankin kanssa, mutta seuraavat päivät olivat paljon rennompia.

_DSC0724.jpg 

Pari ensimmäistä yötä meni pentujen ja Alman kanssa valvoessa ja pentulaatikossa torkkuessa, sillä Alma oli aluksi hieman levoton iltaisin. Kolmantena yönä Alma oli kuitenkin jo rauhallinen pentujen kanssa ja saimme kaikki vähän nukuttua.

kaikki%2016.10.2016.jpg

Ensimmäisinä päivinä mietimme pennuille ns. työnimiä, joilla kutsuisimme pentuja ja erottaisimme ne, ennen kuin ne saavat uusilta omistajiltaan pysyvät nimet. Ensimmäisenä syntynyt tyttö, pied brindle merkein, sai nimekseen Iina. Toisena syntynyt punainen tyttö sai nimekseen Armi, kolmantena syntynyt pied poika sai nimen Riku ja viimeisenä syntynyttä poikaa kutsumme Akuksi. 

17.10.jpg

Olemme mielenkiinnolla seuranneet pentujen värityksen muuttumista. Iinan ja Rikun merkit olivat ensimmäisinä päivinä todella mustat, mutta nyt niissä näkyy jo selvästi brindleä. Akun turkki on myös muuttumassa vaaleammaksi, joten olettaisimme siitä tulevan punainen, vaikkakin eri sävyisenä kuin Armilla.

_DSC0901.jpg

Kaikki pennut ovat tuplanneet syntymäpainonsa. Aku on edelleen joukon suurin ja Iina on pienin. Kaikkien painot nousevat kuitenkin tasaisesti ja emon maito maistuu hyvin.

Alma on malttanut lähteä pentulaatikosta jo vähän ulkoilemaankin. Ensimmäisinä päivinä jouduimme kantamaan sen pois pentulaatikosta, koska se ei olisi halunnut jättää pentuja hetkeksikään. Alma on ensikertalaiseksi todella mahtava emo, jolla on hyvät vaistot.

_DSC0926.jpg